Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis start nieuw bedrijfsonderdeel Enpuls: energieopslag een van de focusgebieden
(foto: Tesla)

Enexis start nieuw bedrijfsonderdeel Enpuls: energieopslag een van de focusgebieden

Enexis richt het nieuwe bedrijfsonderdeel Enpuls op. Enpuls richt zich op energievergroening en –besparing en heeft onder meer aandacht voor energieopslag via thuisbatterijen.

Het bedrijfsonderdeel focust zich volgens Enexis op 4 thema’s: duurzame gebiedsontwikkeling, flexibiliteit, energiebesparing en duurzame mobiliteit.

Enpuls wil in samenspraak met gemeenten, provincies, woningbouwverenigingen en lokale energiecollectieven tot nieuwe oplossingen komen. Zo werkt Enpuls samen met elektronicabedrijf Thales en de provincie Overijssel op bedrijventerrein ‘High Tech Science Park’ aan ‘het eerste intelligente duurzame energiesysteem’.

Verder ontwikkelt Enpuls nieuwe marktmodellen en zet het pilots op. In de samenwerking met overheden, marktpartijen en burgers is Enpuls op het gebied van energie-infrastructuur naar eigen zeggen de spin in het web. Zoals in de pilot ‘Jouw Energiemoment 2.0’, waarbij, met behulp van een thuisaccu, wordt getest of en hoe dynamische energietarieven kunnen bijdragen aan de energietransitie.

Enpuls verwacht verder de komende jaren een verdere toename van het aantal elektrische auto’s. Voor de markt levert dit ongelofelijke economische kansen op. Maar het brengt ook ingrijpende consequenties voor het elektriciteitsnet met zich mee. Enpuls brengt marktpartijen en lokale overheden samen om oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld het uitgesteld opladen, dat ervoor zorgt dat het elektriciteitsnet op de piekmomenten minder zwaar wordt belast. Of toepassingen die het opladen van elektrische auto’s regelen op het meest duurzame moment – als de zon schijnt en de wind waait. Hierdoor wordt maximaal gebruik gemaakt van de duurzame energie. Die toepassingen kunnen alleen gerealiseerd worden als er ook gebruik wordt gemaakt van een slimme laadinfrastructuur. Enpuls werkt al samen met de provincies Noord-Brabant en Limburg om bijna 2.500 slimme laadpunten te realiseren. Dat is voor Enpuls een proeftuin om te kijken naar de belasting van het energienet.  

In onderstaande video is kort de essentie van Enpuls toegelicht.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!