Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
BMW neemt energieopslagsysteem in gebruik: 2 megawatt oude batterijen elektrische auto’s
(foto: BMW)

BMW neemt energieopslagsysteem in gebruik: 2 megawatt oude batterijen elektrische auto’s

Automobielfabrikant BMW heeft in Hamburg een energieopslagsysteem met een vermogen van 2 megawatt in gebruik genomen. Het systeem is opgebouwd uit 2.600 oude batterijen van elektrische voertuigen.

Het project is door BMW gerealiseerd in samenwerking met Vattenfall en Bosch. In totaal kan er in het systeem 2.800 kilowattuur aan energie opgeslagen worden. Vattenfall gebruikt het opslagsysteem om energie te verkopen op de handelsmarkten.

Het system is geplaatst in het kader van het project ‘Battery 2nd live development’. Dit innovatieproject, dat van start ging in 2013 en 5 jaar duurt, is gericht op het verkrijgen van kennis over lithium-ionbatterijen. Niet alleen willen de partners zien hoe ver batterijen van elektrische voertuigen verouderen, maar ook de vraag beantwoorden of zij vervolgens nog bruikbaar zijn voor energieopslagsystemen. Eerder werd hiertoe al een opslagsysteem geplaatst bij een snellaadstation voor elektrische auto’s en bij een zonnepanelensysteem van Vattenfall.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!