Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw Nederlands bedrijf gaat vliegwielen voor energieopslag produceren
(foto: S4 Manufacturing)

Nieuw Nederlands bedrijf gaat vliegwielen voor energieopslag produceren

Machinefabriek Boessenkool gaat in Almelo vliegwielen produceren voor energieopslagsystemen. Hiertoe heeft het bedrijf deze maand een zogenaamde carousseldraaibank in gebruik genomen.

De machine, afkomstig van de Chinese producent Hankook, wordt ingezet om energieopslagsystemen te produceren die gebaseerd zijn op KINEXT. KINEXT is een energieopslagtechnologie die ontwikkeld is door ingenieurs van S4 Energy. Het is een kinetisch vliegwielsysteem dat elektriciteit met een groot vermogen kan opslaan en weer kan loslaten. Het innovatieve van deze eenvoudig schaalbare technologie zit in het zeer laag stand-by-verlies ten opzichte van andere systemen.

De opzet van de productiefaciliteit voor Kinext is een mijlpaal voor S4 Energy omdat nu overgegaan kan worden op commercialisatie van de technologie. Met de ingebruikname van de machine wordt ook de samenwerking tussen de partners S4 Energy en Boessenkool in het gezamenlijke bedrijf S4 Manufacturing definitief geformaliseerd.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!