Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
IHS: SMA, BYD en Parker Hannifin leiden markt van omvormers voor energieopslag
(foto: Stock)

IHS: SMA, BYD en Parker Hannifin leiden markt van omvormers voor energieopslag

Marktonderzoeksbureau IHS meldt dat er in 2015 wereldwijd 900 megawatt aan omvormers voor energieopslagsystemen zijn verkocht. SMA, Parker Hannifin en BYD leiden volgens het bedrijf de dans.

Het in Amerika gevestigde Parker Hannifin leidt samen met het Chinese BYD de markt voor grotere energieopslagsystemen met utiliteitsschaal en het Duitse SMA is de marktleider voor omvormers onder de 100 kilowatt.

De onderzoekers die het ‘Energy Storage Inverter (PCS) Report’ opgesteld hebben melden dat de markt voor energieopslagomvormers in de komende karen gemiddeld met 38 procent zal groeien naar een niveau van 4,5 gigawatt in 2020. In deze periode zullen de prijzen van de omvormers bovendien jaarlijks met 13 procent gaan dalen.

‘De groei van de energieopslagmarkt hangt grotendeels af van de lage kostprijs en de flexibiliteit van omvormers’, stelt Isabella Ni, senior analist bij IHS. ‘Recent gelanceerde omvormers hebben de capaciteit om de stroom te verdelen tussen het energienetwerk, de batterijen, de load centers en opwekkingsfaciliteiten; dat is een belangrijke stap voorwaarts.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!