Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Daimler bouwt aan wereldwijd productienetwerk voor lithium-ion-accu’s
(foto: Daimler)

Daimler bouwt aan wereldwijd productienetwerk voor lithium-ion-accu’s

Daimler is gestart met de bouw van een tweede accufabriek bij dochteronderneming ACCUMOTIVE in Kamenz. Met een investering van 500 miljoen euro wordt het een van de modernste accufabrieken in Europa.

Afgelopen zomer richtte Daimler nog de nieuwe divisie Mercedes-Benz Energy op. De afdeling houdt zich bezig met het ontwikkelen en commercialiseren van energieopslagsystemen die geproduceerd worden door ACCUMOTIVE. Afgelopen zomer werd dan ook gestart met de uitlevering van een thuisbatterij.

In totaal investeert Daimler 1 miljard euro in de wereldwijde productie van accusystemen. De productie in de nieuwe fabriek start naar verwachting medio 2018. Het gebied van ongeveer 20 hectare bevindt zich in de directe omgeving van de bestaande accufabriek in Kamenz, op zo’n 50 kilometer van Dresden. Met de vestiging van de locatie wordt het productie- en logistieke gebied qua grootte verviervoudigd tot zo’n 80.000 vierkante meter.

De nieuwe productiefaciliteit wordt als een CO2-neutrale fabriek gebouwd. Productiesystemen zullen worden aangedreven door een gecombineerd systeem van warmte en stroom, met een zonnepanelensysteem in combinatie met vaste accu-opslagunits. Zonnepanelen met de oppervlakte van twee voetbalvelden worden aangebracht op het dak van het nieuwe fabriekscomplex. De capaciteit daarvan komt overeen met 2 megawattpiek.

In de toekomst gaat de fabriek in Kamenz in ieder geval lithium-ion-accu’s produceren voor alle elektrische auto’s van Mercedes-Benz en smart: zowel voor plug-in hybrides als voor puur elektrische modellen. Bovendien gaat Kamenz accu’s produceren voor de normale accusystemen van Mercedes-Benz én voor 48-voltsystemen. Die laatste worden geleidelijk geïntegreerd in de diverse modellen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!