Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Kamp: ‘Belang van energieopslag evident’
(foto: Rijksoverheid)

Minister Kamp: ‘Belang van energieopslag evident’

Minister Kamp heeft bij de beantwoording van de vragen die Kamerleden hebben gesteld bij behandeling van de begroting van Economische Zaken 2017 het belang van energieopslag bevestigd.

‘Wanneer in de toekomst vraag en aanbod van elektriciteit minder met elkaar in de pas lopen wordt het belang van opslag, maar ook andere opties om meer flexibiliteit in het energiesysteem te brengen, evident. Veel zaken uit het actieplan energieopslag hebben dan ook mijn aandacht’, aldus Kamp.

In de energieagenda, die eind dit jaar naar Kamer zal worden gezonden, zal volgens de minister op de rol van flexibiliteitsopties worden ingegaan. ‘Ook aan opslag zal worden gerefereerd. Daarnaast is de evaluatie van de salderingsregeling begonnen en daarbij zal ook worden meegenomen wat deze voor innovatieve technieken als opslag betekent. Opslag heeft in de Topsector energie in verschillende projecten nu al een plaats. Het gaat daarbij onder andere om warmte-koude opslag, ‘power to heat’ en ‘power to gas’. Het programma systeemintegratie van de Topsector Energie faciliteert daarnaast dit jaar diverse haalbaarheidsstudies naar energieopslag en innovatieve conversietechnologieën.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!