Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnergyNest en Enel onderzoeken potentie thermische batterij in haven Rotterdam
(foto: EnergyNest)

EnergyNest en Enel onderzoeken potentie thermische batterij in haven Rotterdam

Op het terrein van Mebin in de haven van Rotterdam hebben het Noorse EnergyNest en het Italiaanse energiebedrijf Enel de eerste gezamenlijke thermische batterij geproduceerd.

Enel krijgt door deze samenwerking met EnergyNest de kans om de Thermal Energy Battery-oplossing van EnergyNest in reële omstandigheden te evalueren en om bedrijfstoepassingen op ware grootte te identificeren voor deze nieuwe technologie die in thermische centrales wordt geïntegreerd. Dit project heeft als doel aan te tonen hoe recuperatie van overtollige hitte via Thermal Energy Storage de flexibiliteit en duurzaamheid van thermische centrales kan verhogen. Enel wil deze technologie nu evalueren op haar soliditeit, haar potentiële bijdrage tot meer energie-efficiëntie en haar positieve milieueffect.

EnergyNest stelde de eerste Thermal Battery Module, die werd geproduceerd in de nieuwe productiehub in Europoort in de haven van Rotterdam, voor op de site van partner Mebin. De productie voor 2 commerciële projecten zou volgens plan tegen het einde van het jaar moeten starten.

De opslagmodules van EnergyNest bestaan uit lokaal gewonnen, recycleerbare materialen: een staalbuisskeletconstructie in combinatie met Heatcrete, een hoogwaardig beton voor opslag van thermische energie. Dit beton is ontwikkeld in partnership met de Duitse, multinationale bouwmaterialenproducent HeidelbergCement.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!