Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla lanceert nieuw opslagsysteem: Megapack moet gat in de utiliteitsmarkt vullen
© Tesla

Tesla lanceert nieuw opslagsysteem: Megapack moet gat in de utiliteitsmarkt vullen

Tesla heeft een nieuw energieopslagsysteem gelanceerd voor projecten op utiliteitsschaal: Megapack. De opslagcapaciteit van het batterijopslagsysteem is maximaal 3 megawattuur.

Megapack vermindert volgens Tesla de complexiteit van grootschalige batterijopslag en biedt een eenvoudig installatie- en verbindingsproces. Elk Megapack komt volledig geassembleerd uit de fabriek met maximaal 3 megawattuur opslag en 1,5 megawatt omvormercapaciteit.

Powerhub
De Megapack kan rechtstreeks worden aangesloten op een zonne-energiesysteem met gelijkstroom (DC). Tesla heeft eigen software ontwikkeld om de Megapack-installaties te controleren en beheren.

Alle Megapacks maken verbinding met Powerhub, een geavanceerd monitoring- en controleplatform voor grootschalige nutsprojecten en microgrids. Bovendien kunnen de energieopslagsystemen worden geïntegreerd met Autobidder, het machine-learningplatform van Tesla voor geautomatiseerde handel in energie. Tesla-klanten hebben Autobidder volgens het bedrijf al gebruikt om meer dan 100 gigawattuur energie op de wereldwijde elektriciteitsmarkten te verzenden.

1 gigawattuur
Net zoals Tesla’s elektrische auto’s die in de loop van de tijd profiteren van voortdurende software-updates, blijft Megapack verbeteren door een combinatie van draadloze en server-gebaseerde software-updates.

In het afgelopen jaar werd door Tesla meer dan 1 gigawattuur wereldwijde opslagcapaciteit geïnstalleerd met zijn energieopslagsystemen Powerwall en Powerpack. Het bedrijf heeft nu ruim 2 gigawattuur aan opslagsystemen uitgerold.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!