Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco creëert virtuele duurzame-energiecentrale met opslagtechnologie van S4 Energy
© Eneco

Eneco creëert virtuele duurzame-energiecentrale met opslagtechnologie van S4 Energy

Eneco gaat de opslagtechnologie van S4 Energy inzetten om een virtuele, duurzame-energiecentrale te creëren. In samenwerking met S4 Energy wordt, verdeeld over 3 locaties, 25 megawatt aan vermogen gecreëerd.

De opslagsystemen maken het mogelijk om onbalans op het transport- en distributiestroomnet te corrigeren, zonder dat daarvoor extra fossiele energie hoeft te worden opgewekt.

Eneco wil in de komende jaren het eigen opgestelde vermogen aan duurzame energie verdubbelen. Dat heeft een forse impact op het elektriciteitstransport- en distributiestroomnet. Met name balanshandhaving wordt een grotere uitdaging naarmate meer elektriciteit uit duurzame bronnen komt. Op dit moment worden vooral kolen- en aardgasgestookte energiecentrales ingezet om de balans op het stroomnet te handhaven. Eneco zoekt voortdurend naar innovatieve technologieën die deze rol op termijn kunnen overnemen.

Tijdelijke opslag van overtollige energie is hiervoor een van de meest interessante opties. S4 Energy ontwikkelt en bouwt energieopslaginstallaties die qua vermogen en snelheid van laden en ontladen bijzonder geschikt zijn voor balanshandhaving. Momenteel heeft het bedrijf 3 projecten in ontwikkeling met in totaal 25 megawatt aan elektrisch vermogen, wat onder andere wordt ondersteund door Energiefonds Overijssel en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!