Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ecovat behaalt kwalificatie ‘B Corp’
© Ecovat

Ecovat behaalt kwalificatie ‘B Corp’

Het Brabantse energieopslagbedrijf Ecovat heeft zich gekwalificeerd voor en wordt opgenomen in het internationale netwerk van B Corporations.

Het keurmerk is voor ondernemers die naast winst en aandeelhouders ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen. In Nederland zijn er inmiddels 70 ondernemingen die het keurmerk mogen voeren, zoals chocoladeproducent Tony’s Chocolonely, Triodos, Dopper, die de herbruikbare fles voor kraanwater introduceerde, en Foodbox-bezorger Beebox.

Ecovat heeft een thermisch energieopslagsysteem ontwikkeld waarmee 500 tot 3.000 woningen per buffervat kunnen worden voorzien van warmte. 

Om het keurmerk te verkrijgen, is Ecovat beoordeeld op basis van verschillende criteria, zoals de milieuprestaties van het bedrijf, de werknemersrelaties, diversiteit, betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en de impact van het product. Ecovat heeft zich na de certificeringsprocedure van B Corporation, die 4 tot 6 maanden in beslag neemt, gekwalificeerd voor de toelating.

Aris de Groot, chief executive officer van Ecovat, is verheugd over de toekenning: ‘Ondernemen bestaat ook uit het behalen van maatschappelijke doelen naast uiteraard het rendement. Met het B Corp-keurmerk hoeven we niet meer uit te leggen waar we als onderneming voor staan.’

 

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!