Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Machinefabriek Boessenkool zet met financiering Oost NL verder in op energieopslag
© Machinefabriek Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool zet met financiering Oost NL verder in op energieopslag

Machinefabriek Boessenkool heeft een nieuwe financiering opgehaald via ontwikkelingsmaatschappij Oost NL bij het Innovatiefonds Overijssel. Het geld wordt onder meer geïnvesteerd in energieopslag.

Naar verwachting leidt het innovatieprogramma van het bedrijf dat inzet op 4 innovaties tot een directe groei van circa 40 banen.

T-Ford
Machinefabriek Boessenkool uit Almelo begon in 1902 als garagebedrijf dat T-Ford automobielen verkoopt en is uitgegroeid tot een volwaardige toeleverancier van onderdelen en apparaten, tot aan complete machines en producten. Ook werkt Boessenkool aan duurzame innovaties, die onder de vleugels van Boessenkool kunnen uitgroeien tot een zelfstandige onderneming. Zoals DeSpray, een start-up die recyclingmachines maakt voor spuitbussen.

Kinext
Eelco Osse, chief executive officer van Boessenkool, legt zich met zijn bedrijf de laatste jaren steeds nadrukkelijker toe op duurzame innovaties. Een van de duurzame innovaties betreft 'Kinext'; een technologie waarmee kinetische energie wordt opgeslagen in een stalen vliegwiel. De vinding helpt netbeheerders met energieopslag bij onvoorspelbare pieken in opgewekte stroom die steeds vaker voorkomen bij de opwekking van energie uit wind en zon. Om de energietransitie op termijn succesvol te voltooien is energieopslag onmisbaar. De Kinext kan in combinatie met opslagtechnologieën zoals batterijen gebruikt worden. Verschillende netbeheerders hebben de vliegwielen al in gebruik.

Elektrische tractor
Daarnaast werkt Boessenkool aan de eerste elektrische tractor. De tractor heeft een complete elektrische aandrijving en een unieke spoorbreedteaanpassing. Zo kunnen boeren efficiënter en duurzamer werken én de grond winstgevender gebruiken.

Tot slot ontwikkelt Boessenkool drones met grote tilkracht onder de naam Drone4. Een voorbeeld hiervan is  Drone4Emergency. Dit is een volledig elektrische grote drone die in staat is personen in noodsituaties stabiel te vervoeren, bijvoorbeeld bij rampen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!