Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Greenchoice start experiment in Houten met 24/7 groene stroom via thuisbatterij
© Greenchoice

Greenchoice start experiment in Houten met 24/7 groene stroom via thuisbatterij

Greenchoice start samen met Spectral een pilotproject voor de eerste Altijd Groen-wijk in Nederland. 28 huishoudens van Ecowijk Mandora in Houten gaan onderzoeken hoe energieopslag en timing daarbij een rol spelen.

De duurzame-energieleverancier wil met het project ervaring opdoen met het volledig fossielvrij maken van de energievoorziening, zonder bijmenging van grijze stroom zoals dat nu gebeurt op het landelijke elektriciteitsnet.

Ecowijk Mandora
Omdat duurzame bronnen als wind- en zonne-energie het stroomnet instabieler maken, wordt het belangrijk om vraag en aanbod van lokaal opgewekte energie beter te timen en overschotten op te slaan om later te gebruiken. Met dit pilotproject onderzoekt Greenchoice wat er mogelijk is binnen Ecowijk Mandora, waarbij schaalbaarheid naar landelijk niveau het uitgangspunt is.

Greenchoice wil naar een situatie waarin Nederlandse groene stroom op het elektriciteitsnet wordt gezet op het moment dat consumenten die stroom ook echt gebruiken. Ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Door middel van een technische analyse, waarbij Spectral zijn expertise op het gebied van data-analyse en slimme energie-technologienetten inbrengt, wordt inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen binnen deze 4 stappen: energie besparen, opwekken, timen en opslaan.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!