Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Jungheinrich introduceert energieopslagsysteem voor snelladen elektrische heftrucks
© Jungheinrich

Jungheinrich introduceert energieopslagsysteem voor snelladen elektrische heftrucks

Jungheinrich introduceert een energieopslagsysteem voor het snelladen van interne transportmiddelen zoals elektrische heftrucks. De flexibele powerbank gaat de piekbelastingen van het stroomnet opvangen.

Deze vorm van peak shaving garandeert volgens het bedrijf beschikbaarheid van energie en bespaart kosten.

Intensieve laadperioden
Het tussentijds laden van de heftrucks – bijvoorbeeld tijdens pauzes – maakt volgens Jungheinrich dat de heftrucks 24 uur, 7 dagen per week inzetbaar zijn. Keerzijde van het gebruik van de heftrucks met lithium-ionbatterijen is dat het interne stroomnetwerk geschikt moet zijn voor die korte, intensieve laadperiodes.

Met het energieopslagsysteem kunnen bedrijven voortaan beschikken over een oplaadbare powerbank, die energie opslaat en afgeeft. Dankzij zijn schaalbaarheid en flexibiliteit is de powerbank volgens Jungheinrich voor elk bedrijf, ongeacht organisatiegrootte en aantal trucks, een kostenbesparende oplossing. 

Van kast tot zeecontainers
De flexibele powerbanks zijn beschikbaar als koop, lease of huur. Het energieopslagsysteem van Jungheinrich is een behuizing - deze kan variëren van een kast tot een 40-foot-zeecontainer – die bestaat uit een aantal lithium-ion-units waarin energie wordt opgeslagen. Deze energie kan afkomstig zijn van het reguliere stroomnet en wordt gecontroleerd en beheerst in de powerbank opgeslagen. De powerbank kan energie opslaan uit een zonnepaneleninstallatie. Deze energie is beschikbaar voor eigen gebruik, maar kan ook doorgeleid worden naar het stroomnet op het moment dat er vraag is vanuit de energiemarkt.

Zo maakt men bij CEVA Logistics gebruik van 9 energieopslagsystemen die samen 18 heftruckladers voeden. Het totale vermogen van 1 energieopslagsysteem bij CEVA is 32,5 kilowatt en dat is genoeg om 2 lithium-ionaccu’s van reachtrucks volledig te laden.

Het energieopslagsysteem bij de logistiek dienstverlener wordt in onderstaande reportage belicht.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!