Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
TrendForce: energieopslagmarkt nauwelijks getroffen door coronavirus
© Ru Pon | Dreamastime.com

TrendForce: energieopslagmarkt nauwelijks getroffen door coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft nauwelijks invloed op de ontwikkeling van de markt voor energieopslag. Deze conclusie trekt het marktonderzoeksbureau vanwege de wereldwijde spreiding van batterijfabrieken.

‘Wat de belangrijkste toepassingen van lithium-ionbatterijen betreft, diversifieert de productie van componenten van batterijcel- en niet-batterijcelcomponenten’, schrijven de onderzoekers van Trendforce. ‘De producten komen voornamelijk uit Japan, Korea en de Verenigde Staten, die minder getroffen zijn door de uitbraak in China. Voor IT-toepassingen van batterijen is de industriële keten sterk geconcentreerd in China, waardoor deze tot nu toe het meest getroffen is door de uitbraak van het coronavirus.’

Omzetwaarschuwing Apple
Zo heeft Apple – dat onder meer batterijen in zijn telefoons en slimme horloges gebruikt – inmiddels een omzetwaarschuwing afgegeven vanwege het coronavirus. Volgens het bedrijf duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Bovendien heeft Apple al zijn winkels in China gesloten vanwege de uitbraak van de ziekte. De winkels worden nu langzaam heropend. Verder meldt het bedrijf last te hebben van verstoringen in de toeleveringsketen, met als gevolg dat er elders in de wereld tijdelijke tekorten aan iPhones zijn.

Vele tienduizenden besmettingen
De Chinese overheid zet ondertussen alle wapens in om de strijd tegen het virus te winnen. Het coronavirus grijpt nog altijd snel om zich heen. Tot op heden waren de bekendste voorbeelden van coronavirussen SARS en MERS. De nieuwe variant van het virus bezorgt de meeste patiënten koorts en luchtwegklachten.

De Chinese autoriteiten nemen vergaande maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de uitbraak tot een internationale bedreiging voor de volksgezondheid uitgeroepen en de Public Health Emergency of International Concern (PHEIC-)status gegeven.

Vele tienduizenden mensen in China zijn besmet met het nieuwe coronavirus en bijna 2.000 mensen zijn er inmiddels aan overleden. Ook in Europa en Noord-Amerika zijn gevallen gemeld. De uitbraak heeft grote gevolgen voor tientallen miljoenen Chinezen. Om verdere verspreiding te voorkomen, hebben autoriteiten het openbare leven in veel steden stilgelegd.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!