Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dura Vermeer neemt hybride aggregaat met batterij in gebruik
© Dura Vermeer

Dura Vermeer neemt hybride aggregaat met batterij in gebruik

Dura Vermeer heeft een hybride aggregaat met geïntegreerd energieopslagsysteem in gebruik genomen. Het systeem wordt voor het eerst ingezet bij het bouwproject Windpark Zeewolde.

Het aggregaat is geleverd door VDL Energy Systems uit Hengelo en werkt op batterijen in plaats van diesel. Naast de winst voor het milieu reduceert het systeem volgens het bouwbedrijf ook de geluidsoverlast.

Tijdelijke stroom
Voor bouw- en infraprojecten is vaak tijdelijke (mobiele) stroom nodig. Tot dusver werd deze stroom, ook op de bouwplaatsen van Dura Vermeer, geleverd door een diesel-aggregaat dat continu aanstaat. Het nadeel van deze dieselaggregaten is dat ze veel CO2- en stikstof uitstoten en lawaai maken. Om emissieloos en geluidsarm stroom te kunnen leveren, heeft VDL Energy Systems een hybride aggregaat ontwikkeld. Dit aggregaat heeft voldoende piekvermogen en kan zodoende genoeg vermogen leveren voor de apparatuur die gebruikt wordt op de bouwplaats. 

Bijzonder aan het apparaat is dat het geladen wordt met zonnepanelen en de mogelijkheid biedt energie op te slaan en terug te leveren. Bij een overschot aan energie zullen de batterijen geladen worden, waarna er gekozen kan worden om de overtollige energie terug te leveren aan het stroomnet. Daarnaast kan het apparaat, bijvoorbeeld ’s nachts, worden geladen met reguliere bouwstroom. 

Minder hinder
Het hybride aggregaat ‘draait’ alleen wanneer de batterijen moeten worden bijgeladen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een remote start-stopsysteem. Hierdoor wordt niet alleen brandstof bespaard, ook het geluid neemt aanzienlijk af, wat minder hinder geeft. 

Het aggregaat kan online worden gemonitord omdat het is voorzien van een gsm-modem, gps en geo-fencing. Hierdoor is er te allen tijde inzage in het actuele en historische verbruik. Het aggregaat kan worden verplaatst met een vorkheftruck en is voorzien van een hijshaak. 

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!