Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw batterijopslagsysteem Vattenfall vergroot netcapaciteit in Zweden
© Vattenfall

Nieuw batterijopslagsysteem Vattenfall vergroot netcapaciteit in Zweden

Vattenfall, Boliden en Landskrona Energi voeren met steun van het Zweedse Energieagentschap een 2-jarig onderzoeksproject uit en investeren in een nieuw batterijopslagsysteem in Landskrona.

De scope van het project is het ontwikkelen van een batterijopslagvoorziening die verlaagde elektriciteitskosten voor de klant kan combineren met flexibele netdiensten zoals netstabiliteit (frequentieregeling) of ondersteuning kan bieden als het lokale elektriciteitsnet niet voldoet.

1 megawattuur
De slimme opslagfaciliteit kiest de dienst die op dat moment het meest economisch is; wat het ook is, de deelnemende klanten profiteren ervan en het creëert flexibiliteit. Het is voor het eerst dat zo'n grote batterijopslag wordt geïnstalleerd op het terrein van een industriële klant, de recyclingfabriek van Boliden in Bergsöe in Landskrona in Zuid-Zweden. De installatie wordt in de zomer in gebruik genomen en heeft een capaciteit van 1 megawattuur, wat overeenkomt met 24 batterijen voor elektrische auto's van het type dat wordt aangetroffen in de elektrische auto BMW i3.

Boliden Bergsöe is een smelterij die lood smelt uit gebruikte auto-accu's voor recycling. De kosten van het project bedragen 7,4 miljoen Zweedse kronen, waarvan het Zweedse energieagentschap 1,9 miljoen Zweedse kronen bijdraagt.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!