Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Total investeert 15 miljoen euro in grootste batterijopslagsysteem van Frankrijk
© Total

Total investeert 15 miljoen euro in grootste batterijopslagsysteem van Frankrijk

Total investeert zo’n 15 miljoen euro (red. 17 miljoen dollar) in het grootste energieopslagsysteem met batterijen van Frankrijk. Het moet het land beschermen tegen black-outs als de elektriciteitsvraag piekt.

De oliegigant realiseert het energieopslagproject in Mardyck – in het Flandres Centre – in het havengebied van Duinkerken. Het kent een opslagcapaciteit van 25 megawattuur en een vermogen van 25 megawattuur.

Het systeem met lithium-ionbatterijen zal worden gebruikt om snelle reservediensten aan te bieden ter ondersteuning van de stabiliteit van het Franse elektriciteitsnet. Het is onderdeel van het overheidsbeleid om de ontwikkeling van hernieuwbare elektriciteit te ondersteunen door middel van capaciteitsmechanismen.

Het nieuwe opslagsysteem, dat naar verwachting eind 2020 in gebruik zal worden genomen, zal gebaseerd zijn op de Intensium Max 20 High Energy-oplossing van Saft en zal bestaan ​​uit 11 geïntegreerde containers van 2,3 megawattuur, ontworpen en geproduceerd op de productielocatie van Saft in Bordeaux.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!