Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start internetconsultatie over risicobeheersing lithium-ionbatterijen

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start internetconsultatie over risicobeheersing lithium-ionbatterijen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gestart met een internetconsultatie over de risicobeheersing van lithium-ionbatterijen. De consultatie duurt tot en met 9 april 2020.

Het ministerie bereidt een zogenaamde circulaire (red. rondschrijven) voor over de risicobeheersing van lithium-ion-energiedragers.

Adviezen voor gemeenten en bedrijven
Het doel van de circulaire is het geven van adviezen aan het bevoegd gezag, met name gemeenten, en betrokken bedrijven. Deze adviezen gaan over maatregelen en handelingen om de veiligheid in de omgeving van locaties van de opslag van lithium-ioncellen en -batterijen en grotere energieopslagsystemen te verhogen. Separaat werkt de overheid ook aan Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS-richtlijnen) voor lithium-ionenergiedragers.

De circulaire gaat ten eerste over de opslag van lithium-ion-energiedragers, in de vorm van cellen of batterijen, en ten tweede over de toepassing van lithium-ionbatterijen in grotere energieopslagsystemen.

Doelgroepen en effecten
De doelgroepen die volgens het ministerie door de regeling worden geraakt, zijn:

  • Het bevoegd gezag dat te maken heeft met de beoordeling van de veiligheid in verband met de opslag van partijen lithium-ion- energiedragers, en de – al dan niet tijdelijke – plaatsing van een EOS met lithium-ion-energiedragers.
  • Betrokken bedrijven, zoals degenen die de lithium-ion-energiedragers opslaan, een energieopslagsysteem (EOS) plaatsen of beheren en aan andere actoren in de keten, zoals de importeurs, vervoerders en producenten.

De verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen zijn:

  • Bewustwording met betrekking tot de risico’s die samenhangen met de lithium-ion-energiedragers.
  • Vergroting van de veiligheid in en rond lithium-ion-energiedragers door de toepassing van veiligheidsmaatregelen op basis van de circulaire.
  • Meer eenduidige toepassing van veiligheidsmaatregelen.
  • Vergroting van de kennis van de huidige en toekomstige maatregelen met betrekking tot de lithium-ion-energiedragers.

Deelnemen aan de internetconsultatie kan hier.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!