Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energy Storage Association: 63 procent Amerikaanse energiesopslagbedrijven verwacht omzetdaling door coronacrisis

Energy Storage Association: 63 procent Amerikaanse energiesopslagbedrijven verwacht omzetdaling door coronacrisis

De Amerikaanse Energy Storage Association heeft onderzoeksresultaten vrijgegeven die de impact van de coronacrisis op de energieopslagsector inzichtelijk maken. 63 procent van de bedrijven verwacht een omzetdaling.

ESA is de nationale handelsvereniging voor de Amerikaanse energieopslagindustrie. De studie met onderliggende enquête die ESA heeft uitgevoerd, was gericht op het analyseren van het effect van de COVID-19-pandemie op de inkomsten, de werkgelegenheid en projecten van energieopslagbedrijven in het tweede kwartaal.

Personeel ontslaan
Aan het onderzoek hebben 101 vertegenwoordigers uit de sector meegedaan. Van hen verwacht 63 procent een daling van de inkomsten. 33 procent verwacht een daling van 20 procent of meer en 25 procent verwacht het aantal werknemers te moeten verminderen. Deze laatste groep verwacht tot 20 procent van het personeel te moeten ontslaan.

De 3 belangrijkste redenen die worden genoemd voor mogelijke verlaging van de omzet en/of werkgelegenheid zijn vertragingen of annuleringen door klanten, moeilijkheden bij het verkrijgen van apparatuur, voorraden of logistieke vertragingen, en vergunningsvertragingen.

Diepe, maar korte dip
Volgens ESA is het duidelijk dat de Amerikaanse energieopslagsector dit kwartaal een diepe, zij het korte, omzetdaling verwacht. De meeste bedrijven zijn gefocust op het behouden van hun werknemers gedurende deze periode om zich beter voor te bereiden en te reageren zodra het bedrijf weer op volle toeren draait.

ESA stelt er daarbij wel rekening mee te houden dat de respondenten van plan zijn om het personeelsbestand aanzienlijk te verminderen als de marktomstandigheden niet snel verbeteren.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!