Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall: productie batterijen Energiepark Haringvliet op schema
© Vattenfall

Vattenfall: productie batterijen Energiepark Haringvliet op schema

Vattenfall meldt dat de productie van de batterijen voor Energiepark Haringvliet Zuid op schema ligt. Naast windmolens en zonnepanelen telt het energiepark straks 12 zeecontainers met daarin 244 batterijen van BMW.

Het energieopslagsysteem van 12 megawatt is onder meer bedoeld om het elektriciteitsnet in balans te houden.

Factory Acceptance Test
Terwijl op de bouwlocatie de komende weken de laatste werkzaamheden worden verricht voor de fundering, vordert volgens Vattenfall ook de bouw van het energieopslagsysteem. In totaal worden er dus 12 zeecontainers gebouwd: 6 containers vol met batterijen en 6 met randapparatuur voor de batterijen, te weten omvormers en transformatoren. De batterijen van BMW worden ook gebruikt in de elektrische auto BMW i3.

Daarnaast is er ook nog een batterij-substation, dat alle systemen met elkaar verbindt en het hele energieopslagsysteem aansluit op de rest van het energiepark. De containers worden zoveel mogelijk voorbereid op locatie in Almere bij Alfen, de hoofdaannemer voor de batterijen. Alle batterijen en andere apparatuur worden al in de fabriek in de containers geïnstalleerd, zodat er straks zo min mogelijk werk op de bouwlocatie zelf hoeft te gebeuren. Dit proces wordt eind mei afgesloten met een belangrijke controle: de Factory Acceptance Test (FAT).

Aansluiting rond de zomer
Wanneer de fundering klaar is, moet deze eerst drogen en uitharden. Rond de zomer wordt het energieopslagsysteem van de fabriek naar de bouwlocatie vervoerd en wordt alles aangesloten. Als alle containers en het substation geplaatst zijn en door middel van een kabel verbonden zijn met het substation van het totale energiepark, volgt een tweede testperiode op locatie.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!