Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Studie Europese Unie: energieopslag is essentieel voor integratie hernieuwbare energie in elektriciteitsnet

Studie Europese Unie: energieopslag is essentieel voor integratie hernieuwbare energie in elektriciteitsnet

Volgens een nieuwe studie van de Europese Commissie zal energieopslag een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van integratie van hernieuwbare-energiebronnen in het Europese stroomnet tegen de laagste kosten.

De onafhankelijke studie, getiteld 'Energy Storage Study - Contribution to the security of electricity supply in Europe', is gefinancierd door de Europese Unie en analyseert de verschillende flexibiliteitsopties voor energieopslag die nodig zijn om het volledige potentieel van het grote aandeel van variabele energiebronnen te benutten.

Batterijen en hydro
De studie geeft een beeld van de Europese energieopslagomgeving, in termen van bestaande faciliteiten en regelgevingskaders, best practices en belemmeringen.

Het laat onder meer zien hoe het belangrijkste energieopslagreservoir in de EU momenteel Pumped Hydro Energy Storage (PHES) is. Als de prijzen echter dalen, ontstaan ​​er nieuwe batterijtechnologieprojecten; zoals lithium-ionbatterijen en opslag achter de meter. Daarnaast onderzoekt de studie de inzetmogelijkheden en de werkelijke behoeften aan energieopslag, vooruitkijkend naar 2030 en 2050. Er wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan het kijken naar batterijen en elektrolysers en hoe deze sleuteltechnologieën het energiesysteem flexibel kunnen maken.

Aanpassing regelgevingskader 
Na verschillende belemmeringen voor de ontwikkeling van energieopslag op nationaal en EU-niveau te hebben vastgesteld, doet de studie verschillende aanbevelingen om deze obstakels te verminderen en de invoering te versnellen. Bijvoorbeeld de behoefte aan standaardisatie op het gebied van veiligheidskwesties en interoperabiliteit van elektrische voertuigen, kwesties op het gebied van vergunningen, dubbele nettarieven en belastingen, en toegang tot ondersteunende dienstenmarkten.

Om deze problemen aan te pakken, roept het op tot een aanpassing van het regelgevingskader om de marktpenetratie van opslagtechnologieën te versnellen.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!