Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Triodos Renewables Europe Fund financiert megabatterij GIGA Storage
© GIGA Storage

Triodos Renewables Europe Fund financiert megabatterij GIGA Storage

GIGA Storage meldt dat het Triodos Renewables Europe Fund via een achtergestelde lening 1,2 miljoen euro investeert in de megabatterij Giga Rhino.

De Rhino-batterij wordt gerealiseerd op de locatie bij het testcentrum van de Wageningen University & Research (WUR) te Lelystad, direct naast het windmolenpark Neushoorntocht. Via crowdfunding werd eerder al 3,6 miljoen euro kapitaal opgehaald.

Het project heeft als uiteindelijk doel het aandeel van hernieuwbare elektriciteit in het net te vergroten. De financiering van het Giga Rhino-systeem is de eerste financiering van Triodos Renewables Europe Fund in flexibiliteit, een van de 3 pijlers van de financieringsstrategie van het fonds.

Het Giga Rhino-energieopslagsysteem heeft een vermogen van 12 megawatt. De elektriciteit die jaarlijks in de batterij is opgeslagen, kan worden vergeleken met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 5.000 huishoudens in Nederland. Het project wordt momenteel gebouwd en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2020 operationeel zijn.

Vincent van Haarlem, fondsmanager van het Triodos Renewables Europe Fund: ‘Door projecten voor opslagcapaciteit te financieren, nemen we een bredere verantwoordelijkheid in de energietransitie. Opslagcapaciteitsdiensten vergroten de gereedschapskist van de netbeheerder en vergroten het vermogen om elektriciteitsstromen te balanceren, waardoor meer hernieuwbare-energieprojecten kunnen worden aangesloten’.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!