Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nusaned en SCHMID Group bouwen gigawattfabriek voor productie redox-flowbatterijen

Nusaned en SCHMID Group bouwen gigawattfabriek voor productie redox-flowbatterijen

Investeringsmaatschappij Nusaned Investment die eigendom is van SABIC start definitief een joint-venture met SCHMID Group. Deze gaat een gigawattfabriek voor de productie van vanadium redox-flowbatterijen bouwen.

De bedrijven hebben alle vereiste wettelijke goedkeuringen ontvangen en hebben voldaan aan alle voorwaarden om een joint-venture te mogen starten. Daarmee kan de bouw van de fabriek in Saoedi-Arabië van start.

Met R&D-faciliteiten in Duitsland en Saoedi-Arabië, is de joint venture van plan om in 2021 in de nieuwe fabriek met de productie te starten.

De producten van de joint venture worden aangeboden onder het merk EVERFLOW. De productiefaciliteit en het R&D-centrum worden ontwikkeld in Dammam, de hoofdstad van de Saoedische provincie Ash-Sharqiyah. De bouw zal nog voor de zomer van start gaan. De fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit van 3 gigawattuur hebben en zal een van de grootste productiefaciliteiten van flowbatterijen ter wereld zijn.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!