Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Northvolt en Vattenfall lanceren mobiel energieopslagsysteem
© Vattenfall | Northvolt

Northvolt en Vattenfall lanceren mobiel energieopslagsysteem

Northvolt en Vattenfall hebben een nieuw energieopslagsysteem gelanceerd: het Voltpack Mobile System. Een mobiel en modulair energieopslagsysteem ter vervanging van dieselgeneratoren.

Toepassingen van het systeem zijn onder meer het voeden van elektriciteitsnetwerken op afstand, het versterken van zwakke stroomnetten, het ondersteunen van het laden van elektrische voertuigen en het leveren van netdiensten zoals balancering van vermogen, flexibiliteit of andere ondersteunende diensten.

Herplaatsing
Het energieopslagsysteem is ontworpen voor herplaatsing. Daardoor kan het systeem worden ingezet voor operaties die dagen, weken of zelfs langere perioden duren. Dit opent mogelijkheden voor het leasen van het Voltpack Mobile System en zal waarschijnlijk het gebruik van het systeem uitbreiden.

Binnen het project heeft Northvolt de ontwikkeling en productie van kerntechnologieën geleid, waaronder batterij- en complementaire omvormersystemen en het batterijbeheersysteem. Op basis van de ervaring van het bedrijf met het leveren van commerciële netwerkoplossingen op de markt, heeft Vattenfall de projectontwikkeling van Voltpack Mobile System ondersteund om het product aan te passen aan de behoeften van de markt, door te adviseren over zowel ontwerp als functionaliteit.

Het Voltpack Mobile System kent een vermogen tot 250 kilowatt en kan 245 tot 1.225 kilowattuur energie opslaan.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!