Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Wiebes overweegt energieopslag toe te voegen aan SDE++
© Rijksoverheid

Minister Wiebes overweegt energieopslag toe te voegen aan SDE++

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meldt dat energieopslag mogelijkerwijs vanaf 2021 in aanmerking komt voor subsidie binnen de verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) .

De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat stelde half mei ruim 250 vragen aan minister Wiebes over SDE++ met onder meer een reeks vragen over de impact van de coronacrisis. 

De minister schrijft nu aan de Tweede Kamer bereid te zijn om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om energieopslag onderdeel te maken van de SDE++-regeling.

‘Momenteel is het Planbureau voor de Leefomgeving bezig met de advisering over de basisbedragen SDE++ voor 2021’, aldus de minister. ‘In hun uitvraag aan marktpartijen, de marktconsultatie, vraagt PBL informatie over systemen voor uitgestelde levering. Dit zijn systemen waarmee elektriciteit kan worden opgeslagen en vervolgens kan worden geleverd op een later moment met een grotere vraag.’

Zodra het PBL de definitieve adviezen voor de SDE++ 2021 uitbrengt, zal minister Wiebes de Tweede Kamer informeren over zijn besluit om energieopslag al dan niet toe te voegen aan de SDE++.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!