Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking Daimler Truck en Rolls-Royce voor stationaire brandstofcelsystemen
© Daimler

Samenwerking Daimler Truck en Rolls-Royce voor stationaire brandstofcelsystemen

Daimler Truck en Rolls-Royce plannen een samenwerking om CO2-neutrale noodstroomvoorzieningen te ontwikkelen met stationaire brandstofcelgeneratoren.

Deze kunnen worden ingezet voor de energieopwekking van veiligheidskritieke voorzieningen van bijvoorbeeld datacenters. Dit initiatief is bedoeld als emissievrij alternatief voor dieselmotoren die nu als noodstroomaggregaat worden gebruikt of om piekbelastingen op te vangen.

Vorige maand sloten Daimler Truck en de Volvo Group een voorlopige overeenkomst om een nieuwe joint venture op te richten voor de ontwikkeling, productie en marketing van brandstofcelsystemen voor gebruik in zware bedrijfsvoertuigen en andere toepassingen.

Eind vorig jaar werd al overeenstemming bereikt tussen Rolls-Royce en Daimlers innovatie-unit over een proefproject voor het gebruik van deze technologie voor stationaire energievoorziening op basis van brandstofcelmodules uit de auto-industrie. Naar verwachting zal dit eind dit jaar in Friedrichshafen concreet worden.

Naar verwachting zullen Daimler Truck en de Volvo Group in de tweede helft van het decennium zware bedrijfswagens met brandstofceltechniek in serie gaan produceren die geschikt zijn om langere afstanden te overbruggen. Daarentegen kunnen brandstofcelsystemen voor stationaire toepassingen al veel eerder in massaproductie worden geproduceerd, omdat de specifieke vereisten voor gebruik op de openbare weg hierin geen rol spelen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!