Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Powerhouse en Greener gaan 7 megawatt mobiele batterijen aanbieden
© Greener

Powerhouse en Greener gaan 7 megawatt mobiele batterijen aanbieden

Powerhouse en Greener hebben besloten te gaan samenwerken en bieden op de Nederlandse markt binnenkort 7 megawatt aan mobiele batterijen aan voor bijvoorbeeld evenementen of bouw- en constructieplaatsen.

Via Powerhouse krijgen ondernemingen energie en verkopen zij het teveel aan energie dat ze hebben opgewekt. In de samenwerking levert Greener de mobiele batterijen en aansturingssoftware en zorgt Powerhouse dat het stroomnet stabiel wordt gehouden. De batterijen worden ingezet om de vraag en het aanbod van stroom in balans te houden.

Flevonice
Deze maand heeft de samenwerking de eerste succesvolle stap gezet en werd de eerste batterij geplaatst bij Flevonice. De batterijen worden geladen wanneer er een overschot aan duurzame energie is. De batterijen worden vervolgens ingezet wanneer er vraag is naar stroom en deze niet voldoende beschikbaar is.

Door de mobiliteit van de batterijen kunnen ze ook gebruikt worden om off-grid locaties van stroom te voorzien. Hierbij kan gedacht worden aan netonderhoud, festivals en evenementen, bouwplaatsen en netverzwaringen. De batterijen vangen dan de piekvragen aan stroom op. Normaal gesproken worden daar dieselgeneratoren voor gebruikt. De inzet van deze batterijen bespaart 30 tot 100 procent aan benodigde diesel. Bovendien zijn de batterijen emissieloos.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!