Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vastgoedbelegger Altera neemt energieopslagsysteem iWell in gebruik

Vastgoedbelegger Altera neemt energieopslagsysteem iWell in gebruik

Vastgoedbelegger Altera heeft de eerste 2 Cube-batterijen van iwell in zijn appartementencomplex aan de Molenstraat in Apeldoorn in gebruik genomen.

Op korte termijn worden meerdere Cube-batterijsystemen in gebruik genomen, waaronder in Hilversum en Amersfoort.

Appartementencomplexen
Altera werkt blijvend aan het verduurzamen van zijn vastgoedportefeuille. De samenwerking met iwell biedt Altera de mogelijkheid om een slim energiesysteem van de toekomst in zijn appartementencomplexen te plaatsen.

Door zonnepanelen te combineren met meerdere Cube-batterijen worden het verbruik en de opwek van energie met elkaar in balans gebracht en kan de zonne-energie ook worden ingezet als de zon niet schijnt. Cube is een ‘slimme’ batterij, die schone energie opslaat en weer levert op piekmomenten, als het energienetwerk zwaar wordt belast. Liftgebruik, elektrisch koken en laadpalen zijn hier voorbeelden van. Door die piekbelasting te verminderen, volstaat een lagere netaansluiting.

Juist moment en juiste hoeveelheid
Door de Cube in te zetten, kan duurzame energie op de juiste plek, op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid komen. De juiste hoeveelheid is belangrijk, omdat zo ons energienetwerk niet ingericht hoeft te worden naar de piekmomenten. Dat geldt op gebouwniveau, maar ook op wijkniveau, en zelfs op landelijk en Europees niveau.

Vincent Ruijter, algemeen directeur van iwell: ‘Onze samenwerking houdt hier niet op. Samen met Altera kijken we hoe we meer bronnen kunnen koppelen aan het slimme energiesysteem, zoals bijvoorbeeld laadpalen. Hoe meer opwek en verbruikers worden toegevoegd, hoe meer flexibiliteit er ontstaat en hoe meer financiële en maatschappelijke waarde kan worden gecreëerd.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!