Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hornsdale Power Reserve breidt batterij Tesla uit van 100 naar 150 megawatt
© Hornsdale Power Reserve

Hornsdale Power Reserve breidt batterij Tesla uit van 100 naar 150 megawatt

De Essential Services Commission van de staat Zuid-Australië heeft Hornsdale Power Reserve toestemming gegeven om zijn batterijopslagsysteem uit te breiden van 100 naar 150 megawatt.

De batterijen van het huidige energieopslagsysteem van Hornsdale zijn geleverd door Tesla en kennen samen een vermogen van 100 megawatt; waarbij in totaal 129 megawattuur aan elektriciteit opgeslagen kan worden.

’s Werelds grootste operationele batterij
De batterijen hebben volgens de commissie al het vermogen van energieopslag aangetoond om het potentieel voor hernieuwbare energie in Australië te ontsluiten. De batterij is namelijk gelegen naast een windpark van ruim 300 megawatt.

Het is momenteel ’s werelds grootste operationele batterij en met de uitbreiding van 50 procent, oftewel 50 megawatt en 64,5 megawattuur, wordt nog eens 71 miljoen dollar geïnvesteerd.

Projecteigenaar Neoen heeft al met succes een lening van 5,5 miljoen dollar verkregen van de Australian Renewable Energy Agency (ARENA), 15 miljoen dollar financiering door de staat en nog eens 50 miljoen euro financiering via de Clean Energy Finance Corporation.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!