Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
VARTA verzekert zich van 300 miljoen euro financiering
© VARTA

VARTA verzekert zich van 300 miljoen euro financiering

VARTA, producent van lithium-ionbatterijen, heeft zich verzekerd van 300 miljoen euro financiering. Het geldt wordt gebruikt om de focus te verleggen naar grotere batterijformaten.

Het federaal ministerie van Economische Zaken (BMWi) en de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg ondersteunen de batterij-industrie in Duitsland en Europa in het kader van een Important Project of Common European Interest (IPCEI). De federale en deelstaatregeringen verstrekken VARTA daarom tot eind 2024 financiering tot 300 miljoen euro voor het project. De VARTA-groep blijft investeren in de uitbreiding van haar lithium-ion-massaproductie en zal tegen eind volgend jaar ongeveer 1.000 nieuwe banen creëren in Ellwangen en Nördlingen.

Hogere energiedichtheden
Naast de ontwikkeling van de nieuwste generatie van kleinformaat lithium-ioncellen met nog hogere energiedichtheden, zal het financieringsprogramma zich richten op de overdracht van de VARTA-technologie naar grotere formaten. In de toekomst kunnen deze batterijcellen worden gebruikt in VARTA-energieopslagapparaten, robots en in mobiliteitstoepassingen.

Deze nieuwe batterijformaten moeten worden geoptimaliseerd op een proeflijn en worden overgebracht naar massaproductie. VARTA blijft ook investeren in onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor batterijcellen in speciale formaten, waar steeds meer vraag naar is, bijvoorbeeld voor Internet of Things (IoT-)toepassingen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!