Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Topsector Energie stelt 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor ondergrondse energieopslag
© Ecovat

Topsector Energie stelt 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor ondergrondse energieopslag

De topsector Energie stelt via de TKI Nieuw Gas 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor duurzame-energiewinning en ondergrondse energieopslag. Projecten ontvangen een maximale bijdrage van 500.000 euro.

Het TKI Nieuw Gas, en in bredere zin de topsector Energie, wil een faciliterende rol spelen om de voor deze transitie naar een duurzame-energievoorziening benodigde innovaties te ontwikkelen en versnellen. Omdat de ondergrond hierin een belangrijke rol speelt - bijvoorbeeld op de terreinen geothermie, ondergrondse energieopslag en opslag van CO2 - richt de programmalijn Geo-Energie zich op de innovaties waarbij specifiek veilig en duurzaam gebruik van de diepe ondergrond voor energiewinning en energieopslag centraal staat.

Diepe ondergrond
De nu aangekondigde call voor projectvoorstellen richt zich inhoudelijk op het gebruik van de diepe ondergrond voor duurzame-energiewinning zoals geothermie en energieopslag. Voor verschillende toepassingen is er sprake van onzekerheden als het gaat om kosten en risico’s en spelen vragen omtrent veiligheid van productie en opslag een grote rol. Dit soort vragen en de innovaties die hiervoor worden voorgesteld middels een projectvoorstel hebben als belangrijke randvoorwaarden dat deze bijdragen aan een verlaging van kosten, verhogen van efficiency, vermindering van risico’s en een vergroting van transparantie en veiligheid van een of meerdere duurzame toepassingen in de ondergrond.

De subsidieregeling gaat open op 15 juli.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!