Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
NEN publiceert normontwerp NEN 4822 'veilig werken aan buurtbatterijen' voor commentaar
© NEN

NEN publiceert normontwerp NEN 4822 'veilig werken aan buurtbatterijen' voor commentaar

De NEN heeft het normontwerp 'veilig werken aan buurtbatterijen' (Ontwerp NEN 4822) voor commentaar gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen tot 7 oktober commentaar leveren op het normontwerp.

Hoe kunnen installateurs veilig werken aan batterij-energieopslagsystemen? Hoe gaan woningbouwcoöperaties en gemeenten met de bedrijfsvoering om? De Ontwerp NEN 4822 geeft met overzichten, flowcharts en een stappenplan antwoord op deze vragen. Belanghebbenden kunnen nu commentaar leveren op het normontwerp.

De Ontwerp NEN 4288 vult de NEN 3140 aan door in te gaan op de opgeslagen energie en de impact hiervan op het veilig bedrijven van het batterijopslagsysteem. De norm beschrijft de toepassing van NEN 3140 en de aanvullende handelingen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden die voor een veilige bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen noodzakelijk zijn.

Net zoals NEN 3140, geeft Ontwerp NEN 4288 een mogelijke implementatie van de Nederlandse Arbowetgeving betreffende het veilig werken aan, met en nabij elektrische installaties en arbeidsmiddelen. Daar waar NEN 3140 zich richt op deze veilige bedrijfsvoering in het algemeen en aansluit bij de praktijk binnen de elektrotechniekbranche, geeft Ontwerp NEN 4288 voorschriften hoe ook binnen de branche voor batterijopslagsystemen veilig kan worden gewerkt aan elektrische installaties betreffende elektrotechnische gevaren.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!