Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Crisis of geen crisis: dit is een sleutelmoment voor energieopslag

Crisis of geen crisis: dit is een sleutelmoment voor energieopslag

Ondanks de coronacrisis heerst er nog veel optimisme in de energieopslagwereld. Als manager van Energy Storage NL is het cruciaal om te weten wat er bij onze achterban speelt. In crisistijd is dat nog belangrijker.

Daarom spreek ik elke week een flink aantal energieopslagbedrijven. Gelukkig krijg ik, als ik aan hen vraag hoe het gaat, bijna altijd hetzelfde antwoord: ‘druk’. Met de nodige maatregelen lopen veel projecten door. Het ontwikkelen van nieuwe technologieën kan voor een groot deel ook op afstand en sommige bedrijven geven zelfs aan met aanbiedingen bezig te zijn. Voor de korte termijn is er bijna geen vuiltje aan de lucht, maar nog mooier: ook voor de langere termijn is er reden tot optimisme.

Kansen
Aan de kant van beleid en regelgeving staat er de komende tijd flink wat te gebeuren. De marktconsultaties en wetsvoorstellen vliegen me bijna om de oren. Zo startte TenneT begin juni met een consultatie voor maar liefst 100 megawatt aan flexibel vermogen in Noord-Nederland. Van locatie tot verdienmodel, de hoogspanningsnetbeheerder laat de markt bijna helemaal vrij om met oplossingen te komen. Een week eerder deed de provincie Drenthe een uitvraag naar oplossingen voor het zonnedak van voetbalvereniging Nieuw Buinen waarvoor geen netcapaciteit beschikbaar is. 2 projecten van een totaal verschillende orde, maar allebei belangrijk voor de sector.

Lees hier de volledige column van Energy Storage NL in de juni 2020-editie van Smart Storage Magazine.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!