Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’
© TU Eindhoven

‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’

In de rubriek Op de koffie bij… spreekt de redactie iedere editie met een hoogleraar, professor of andere onderzoeker die actief is in de energieopslag. Ditmaal professor Philip de Goey .

De Goey kreeg onlangs een Europese Advanced Grant van 2,5 miljoen euro voor onderzoek naar energieopslag in metaalpoeder.

Wat is jouw onderzoeksveld?
‘Ik ben al 20 jaar als hoogleraar verbonden aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU/e. Daar focus ik me op onderzoek naar verbrandingstechnologie. We hebben de afgelopen decennia heel veel fundamentele kennis opgedaan over energieconversie bij verbrandingsprocessen. Daarnaast werken we binnen consortia aan concrete toepassingen.

Het creëren van zo schoon en zuinig mogelijke verbrandingsprocessen staat centraal?
‘Wij willen dat faciliteren. Onze vakgroep heeft een grote faam op dat vlak, bijvoorbeeld vanwege onze experimentele en numerieke tools. Die laatste worden wereldwijd gebruikt om uiteenlopende verbrandingsprocessen te simuleren. Ze geven niet alleen informatie over de energieoutput, maar onder andere ook over de emissies en reststoffen zodat we de schadelijke stoffen kunnen minimaliseren. De afgelopen jaren bestuderen we steeds complexe processen. We kunnen zelfs complete motoren simuleren en in detail doormeten.’

Hoe past metaalpoeder als brandstof in dit verhaal?
‘We willen naar een CO2-neutrale wereld. Ons streven naar duurzaamheid vraagt ook om het terugdringen van het uitstoten van stoffen zoals roet en stikstofdioxiden. Daarin zetten we nog steeds grote stappen met het vernieuwen van traditionele fossiele motoren. Maar het is niet voldoende op de langere termijn. Je moet op zoek naar alternatieve brandstoffen en processen.’

Lees hier het volledige artikel ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’ in de juni 2020-editie van Smart Storage Magazine.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!