Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
AmperaPark werkt met Universiteit Twente aan parkeerplaatsen met batterijen
© Super B

AmperaPark werkt met Universiteit Twente aan parkeerplaatsen met batterijen

Samen met de Universiteit Twente, Mennekes en Super B werkt AmperaPark aan het ontwikkelen van groene en slimme parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen krijgen zonnepanelen en batterijen.

Onder de vlag van de Topsector Energie werkt TKI Urban Energy aan een CO2-vrije gebouwde omgeving in 2050. Hiervoor worden samenwerkingsverbanden gevormd tussen Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven, met als doel duurzame innovatie te ontwikkelen. De Universiteit Twente (UT), Mennekes, Super B en AmperaPark werken aan een manier om elektrische voertuigen te laden met elektriciteit die ter plekke wordt opgewekt, ook als de zon niet schijnt. De slimme parkeerplaats is daarbij verbonden met het energienetwerk van omliggende gebouwen en ondersteunt daarmee het lokale energienet.

De elektrische voertuigen nemen echter niet alleen stroom af van de parkeerplaats. Voor maximale flexibiliteit kan indien nodig door middel van vehicle-to-gridtechniek (V2G) elektriciteit van de elektrische voertuigen terug worden gehaald. De eerste slimme parkeerplaats zal nog deze zomer gerealiseerd worden.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!