Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese Investeringsbank verstrekt The Mobility House financiering van 15 miljoen euro
© Rosshelen | Dreamstime.com

Europese Investeringsbank verstrekt The Mobility House financiering van 15 miljoen euro

De Europese Investeringsbank (EIB) en The Mobility House, een technologiebedrijf en leverancier van oplossingen voor laaddiensten, hebben een financieringsovereenkomst van 15 miljoen euro ondertekend.

Het geld wordt gebruikt om de integratie van elektrische voertuigen als bron voor energieopslag in de energiemarkten te bevorderen.

Netstabiliserende diensten
Met de lening kan het in München gevestigde technologiebedrijf doorgaan met de R&D voor zijn intelligente laad- en energiebeheersysteem ChargePilot, en daarmee de uitrol van elektrische voertuigen en hun kosteneffectieve en geoptimaliseerde integratie in het elektriciteitsnet in Europa ondersteunen. De transactie wordt ondersteund door de InnovFin Energy Demonstration Project-faciliteit, die wordt gefinancierd onder het huidige EU-onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020.

Bidirectioneel laden, ook wel vehicle-to-grid (V2G) genoemd, kan de energietransitie stimuleren en de weg vrijmaken voor een snellere marktpenetratie van zowel hernieuwbare-energiebronnen als elektrische voertuigen. Aangezien auto's een groot deel van hun leven op de parkeerplek doorbrengen, creëert V2G een meerwaarde door elektrische auto's op een slimme manier aan te sluiten op het elektriciteitsnet om zo verschillende netstabiliserende diensten te leveren. De ChargePilot van The Mobility House voldoet aan alle energie- en gegevensbeveiligingseisen en biedt een oplossing die het mogelijk maakt om elektrische voertuigen slim op te laden en te ontladen volgens de behoeften van het elektriciteitsnet. Momenteel is dit de enige technologie op de markt die geen eigendomsrechten heeft en gebaseerd is op open standaarden om maximale schaalbaarheid te garanderen.

Dankzij de lening van de EIB kan The Mobility House zijn positie op de internationale markt verder versterken en een beslissende bijdrage leveren aan een toekomst van duurzame energie. De financiering ondersteunt activiteiten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en andere landen in Europa en bevordert de uitbreiding van hernieuwbare energie door elektrische voertuigen te laten gebruiken voor energieopslag in het elektriciteitsnet en door elektrische mobiliteit goedkoper te maken. De niet-gepatenteerde en open technologie van het bedrijf is al succesvol gebleken. Ze wordt gebruikt in verschillende toekomstgerichte toepassingen, die de voordelen van de integratie van elektrische voertuigen in het energiesysteem hebben aangetoond, de CO2-uitstoot aanzienlijk hebben verminderd en de mogelijkheid hebben benadrukt voor eigenaren van elektrische auto's om inkomsten te genereren.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!