Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
AMTE Power en Britishvolt willen gigafabriek voor batterijen bouwen in Verenigd Koninkrijk
© Britishvolt

AMTE Power en Britishvolt willen gigafabriek voor batterijen bouwen in Verenigd Koninkrijk

AMTE Power en Britishvolt hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Ze gaan een samenwerking aan om de bouw van een Giga Factory in het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken.

De Britishvolt GigaPlant voor batterijen gaat de auto- en energieopslagmarkt bedienen. Beide partijen hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend, gericht op elkaars complementaire ambities om een onshoreproductieketen te creëren en uit te breiden. Het succesvolle resultaat van de samenwerking zou schaalbare productie van een divers productportfolio van lithium-ionbatterijen mogelijk maken.

AMTE Power heeft al een reeks producten van de volgende generatie ontwikkeld, waaronder een nieuwe reeks batterijcellen, die bedoeld is om fabrikanten van elektrische auto’s een veilige toeleveringsketen te bieden en verbeterde prestaties die niet beschikbaar zijn bij bestaande grootschalige buitenlandse leveranciers. De batterijproductiefaciliteit van AMTE in Thurso, Schotland, levert producten aan gespecialiseerde markten. AMTE power heeft een grootschalige productiefaciliteit van 1 tot 5 gigawattuur per jaar ontworpen, die naar verwachting in 2023 online zal zijn.

Britishvolt heeft het Verenigd Koninkrijk geïdentificeerd als potentiële locatie voor zijn eerste GigaPlant. Britishvolt zet zich in om duurzame-energieopslag te ondersteunen door de productie van lithium-ionbatterijen. Het doel is om het Verenigd Koninkrijk te vestigen als de leidende kracht in batterijtechnologie met als beoogde productlanceringsdatum 2023. De Britishvolt GigaPlant zal worden gevestigd in een groen industrieel park van ruim 80 hectare, met een productiecapaciteit tot 35 gigawattuur.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!