Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Recordaantal nieuwe installaties in tweede kwartaal voor Amerikaanse energieopslagmarkt
© Tesla

Recordaantal nieuwe installaties in tweede kwartaal voor Amerikaanse energieopslagmarkt

De energieopslagsector in de Verenigde Staten heeft in de periode april tot en met juni zijn sterkste tweede kwartaal ooit beleefd wat betreft nieuwe installties. Dit blijkt uit cijfers van Wood Mackenzie.

De laatste ‘US Energy Storage Monitor’-rapport van de US Energy Storage Association (ESA) en het marktonderzoeksbureau laat zien dat er in het tweede kwartaal 168 megawatt aan energieopslagsystemen werd geïnstalleerd.

Dit is een stijging van 72 procent kwartaal-op-kwartaal en 117 procent jaar-op-jaar. Het is het op een na beste kwartaaltotaal ooit, net achter het vierde kwartaal van 2019 met 186,4 megawatt.

Een groot voor-de-meter-project dat gedeeltelijk online kwam in Californië was goed voor meer dan twee derde van de totale verkopen in dit marktsegment.

Een ander recordkwartaal kwam van het marktsegment voor residentiële opslag dat met 28 procent op jaarbasis toenam. Met name de staten Californië en Hawaï konden met succes de installatie voortzetten ondanks de lockdowns vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!