Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Dronten start bouw PowerParking met zonnepanelen en batterij

Gemeente Dronten start bouw PowerParking met zonnepanelen en batterij

De gemeente Dronten en de provincie Flevoland hebben met de plaatsing van het bouwbord van het project PowerParking het startschot gegeven voor de bouw van een overkapping van zonnepanelen met bijbehorende batterij.

De overkapping zal bestaan uit 1.100 zonnepanelen en komt op het parkeerterrein achter het gemeentehuis van Dronten.

Parkeerterreinen
De bouw is onderdeel van het Europese innovatieproject PowerParking en wordt gefinancierd door het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO). De oplevering wordt maart 2021 verwacht.

Gedeputeerde De Reus: ‘PowerParking draagt bij aan de integratie van duurzame energie en duurzame mobiliteit. Dit innovatietraject is tot stand gekomen door de gezamenlijke inzet van ondernemers, kennisorganisaties en publieke partijen. Van deze pilot kunnen alle betrokken partijen veel leren over het opzetten van dergelijke parkeerterreinen, in Flevoland en daarbuiten.’

Naast de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis en de solar carports op de parkeerplaatsen kunnen door deelname aan dit project ook de batterij en openbare laadpalen gerealiseerd worden. Met als doel om hernieuwbare-energieopwekking, elektrisch laden en energieopslag slim te integreren, zodat het duurzaam gerenoveerde gemeentehuis energieneutraal wordt en elektrische auto’s kunnen laden op zonne-energie. Hiermee slaat de gemeente 4 duurzame vliegen in één klap: bijdrage aan aandeel hernieuwbare-energieopwekking, tegengaan van overbelasting van het energienetwerk, duurzaam driedubbel grondgebruik met parkeren, opwekken en laden; en een stimulans van elektrische mobiliteit.

Van Eneco tot Alfen
In het EFRO-project PowerParking werken verschillende partners met elkaar samen: provincie Flevoland, gemeente Dronten, TU Delft, Eneco, Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark, Alfen en Pontis Engineering.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!