Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
sonnen breidt productiecapaciteit voor thuisbatterijen uit
© sonnen

sonnen breidt productiecapaciteit voor thuisbatterijen uit

De Duitse fabrikant van thuisbatterijen sonnen breidt zijn productiecapaciteit in Wildpoldsried uit. Het bedrijf stelt dat de vraag naar energieopslagsystemen naar verwachting in de komende periode toeneemt.

Dit komt volgens het bedrijf omdat onder meer in Duitsland het subsidieprogramma voor de levering van hernieuwbare energie op zijn eind loopt. Duitse eigenaren van zonnepanelen profiteren al lange tijd van feed-in tarieven, maar nu deze worden uitgefaseerd, moeten de zonne-energiesystemen zichzelf financieren en kan het voor huiseigenaren volgens sonnen aantrekkelijker zijn om batterijen te gebruiken om de stroom die ze produceren op te slaan voor later huishoudelijk gebruik.

Miljoenenbedrag
‘We investeren een klein dubbelcijferig miljoenenbedrag euro in nieuwe productiehallen en -faciliteiten’, stelt Oliver Koch, die chief executive officer van sonnen wordt als oprichter Christoph Ostermann het bedrijf aan het eind van dit kalenderjaar verlaat. ‘We zullen ons bedrijf in Duitsland opschalen en ook meer groeien in het buitenland.’

sonnen, 10 jaar geleden opgericht en in 2019 volledig overgenomen door Shell, heeft tot nu toe meer dan 60.000 batterijen voor thuisgebruik verkocht. Het bedrijf telt 700 medewerkers in Duitsland, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!