Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meeder neemt Tesla Powerpack in gebruik
© Scholt Energy

Meeder neemt Tesla Powerpack in gebruik

Meeder heeft in samenwerking met installatiebedrijf Zeggelaar en bouwbedrijf Zwaluwe een Tesla Powerpack in gebruik genomen. Scholt Energy is verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie van het systeem.

Het bedrijf plaatste eerder zonnepanelen op het dak van de vestiging in Barendrecht. Wanneer de opwek van de zonnepanelen groter is dan het interne verbruik wordt de ‘overtollige’ elektriciteit opgeslagen in het energieopslagsysteem. Deze elektriciteit wordt door Scholt Energy verhandeld op de energie- en balanceringsmarkten.

1 megawattuur
Omdat Meeder werkt met verse producten, is een andere belangrijke functie van het systeem dat kritische productieprocessen tijdens een eventuele stroomuitval voortgezet kunnen worden. Het opslagsysteem vervangt op dat moment de milieuvervuilende dieselgenerator en zorgt voor een verbeterd rendement.

Het opslagsysteem heeft een capaciteit van 1 megawattuur. Scholt Energy haalt er maximaal rendement uit door de exploitatie van het systeem op de energie- en balanceringsmarkten. De opgeslagen elektriciteit wordt namens Meeder verhandeld en door de netbeheerder flexibel ingezet. Door op de juiste momenten elektriciteit op te slaan en te verkopen aan de markt, ontstaat er meer balans op het elektriciteitsnet en voor Meeder een interessant verdienmodel.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!