Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
50 nieuwe partners voor European Raw Materials Alliance
© Nikolay Tsuguliev | Dreamstime.com

50 nieuwe partners voor European Raw Materials Alliance

De European Raw Materials Alliance heeft meer dan 50 nieuwe leden verwelkomd. Het gaat om zowel industriële als niet-industriële partners die zich bij de alliantie voor kritieke grondstoffen hebben aangesloten.

De Europese Commissie lanceerde begin oktober de European Raw Materials Alliance (ERMA) om in de strijd met onder meer China over voldoende kritieke grondstoffen voor onder meer batterijen te beschikken. Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) is door de Europese Commissie aangewezen als verantwoordelijke voor ERMA.

Noord-Zweden
Met de komst van 50 nieuwe deelnemers werken in de ERMA nu meer dan 200 industriële en niet-industriële actoren uit ruim 30 landen samen met als gemeenschappelijk doel de levering van duurzame grondstoffen en geavanceerde materialen voor de Europese industrie te borgen.

Daarbij wordt ERMA ook ondersteund door het Noord-Zweedse Europese Bureau en de Brusselse vertegenwoordiging van Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen en Västernorrland. Dit zijn de 4 meest noordelijke provincies van Zweden en zij herbergen een aanzienlijk aandeel van Europa’s meest kritische mineralen en metalen. Noord-Zweden verwelkomt de alliantie, maar roept de EU ook op om de behoefte aan duurzame basismetalen op te nemen in het EU-actieplan inzake kritieke grondstoffen en om het bedrijfsleven en de onderzoeksgemeenschap een centrale rol in de ERMA te geven.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!