Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Batterijopslagbedrijven haalden dit jaar al 62 procent meer kapitaal op
© Tomert | Dreamstime.com

Batterijopslagbedrijven haalden dit jaar al 62 procent meer kapitaal op

Bedrijven die actief zijn in batterijopslagsystemen hebben in 2020 al 3,5 miljard euro kapitaal opgehaald. Dat is 62 procent meer dan in 2019. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Mercom Capital Group.

In de eerste 3 kwartalen van 2020 wisten batterijopslagbedrijven 35 overeenkomsten te sluiten tegenover 32 overeenkomsten een jaar eerder.

Northvolt
De explosieve groei wordt met name veroorzaakt door financiersovereenkomsten die in het derde kwartaal van dit kalenderjaar werden gesloten. Daarbij ging het om 2,8 miljard Amerikaanse dollar via 16 nieuwe overeenkomsten.

De toename was grotendeels te danken aan Northvolt dat nog eens 1,6 miljard dollar kapitaal ophaalde. In totaal staat de teller voor de fabrikant nu op meer dan 3 miljard Amerikaanse dollar voor de bouw van 2 gigafabrieken voor lithium-ionbatterijen.

Natrium en waterstof
Maar ook voor andere technologieën werd volgens de onderzoekers van Mercom kapitaal opgehaald, onder meer voor natrium-gebaseerde batterijen, metaal-waterstofbatterijen en thermische energieopslag.

Waar Northvolt de dans leidt, springen ook andere bedrijven in het oog zoals QuantumScape dat 200 miljoen Amerikaanse dollar ophaalde, ProLogium Technology dat 100 miljoen Amerikaanse dollar wist te verkrijgen en Demand Power Group dat 71 miljoen Amerikaanse dollar binnenhaalde.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!