Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen levert batterij aan PZEM Middelburg
© Alfen

Alfen levert batterij aan PZEM Middelburg

Alfen gaat een geïntegreerde energieoplossing met energieopslag, laadplein en netaansluiting leveren voor energieproducent en -leverancier PZEM. Het project wordt gerealiseerd bij het kantoor in Middelburg.

PZEM heeft het bedrijf geselecteerd voor de levering van een energieopslagsysteem in combinatie met de netaansluiting en een laadplein voor elektrische voertuigen.

Containerbatterij
In het eerste kwartaal van 2021 zal het energieopslagsysteem van Alfen, TheBattery, bij PZEM worden geplaatst. Deze batterij zorgt ervoor dat de elektriciteit uit het netwerk wordt opgeslagen in een ‘containerbatterij’. Het laadplein, bestaande uit 10 slimme Alfen Eve Double-laadpalen, is inmiddels al succesvol gerealiseerd. Wanneer veel auto’s gelijktijdig laden, kan elektriciteit uit het energieopslagsysteem gebruikt worden waardoor de impact op het energienet beperkt blijft. Voor de integratie met het net is ook nog een Alfen-transformatorstation geplaatst.

Met de 10 Alfen Eve Double-laadpalen kunnen 20 elektrische auto’s gelijktijdig worden opgeladen. Omdat het laadplein rekening moet houden met de grenzen van de lokale netaansluiting, is dynamische load balancing geïntegreerd. Door deze slimme functionaliteit kan elke auto, afhankelijk van het totaal beschikbaar vermogen en het aantal auto's dat gelijktijdig wordt geladen, zo snel en veilig mogelijk laden.

Plug and play
Om de flexibiliteit en capaciteit verder te vergroten is de toevoeging van een energieopslagsysteem een logische stap. Alfen levert hiervoor TheBattery, een ‘plug-and- play’-energieopslagsysteem in het formaat van een container voor de opslag van elektriciteit. Deze Alfen-batterij heeft een vermogen van ruim 1 megawatt, vergelijkbaar met het gelijktijdig verbruik van ongeveer 3.000 huishoudens. Op de momenten dat het aanbod van elektriciteit te groot is, waardoor het elektriciteitsnet in onbalans is, wordt de energie opgeslagen terwijl deze wordt teruggeleverd op het moment dat er een tekort is. Zo worden pieken en dalen in het net met de batterij opgevangen en in balans gehouden.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!