Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijksuniversiteit Groningen: eerste Ben Feringa Impact Award voor onderzoek energieopslag
© Modernista

Rijksuniversiteit Groningen: eerste Ben Feringa Impact Award voor onderzoek energieopslag

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar de Ben Feringa Impact Award ingesteld om bijzondere prestaties van onderzoekers op het gebied van kennisbenutting te onderscheiden. De eerste winnaar is nu bekend.

Het winnende project in de categorie onderzoekers is ‘Ocean Grazer’ van Wout Prins, Antonis Vakis en Bayu Jayawardhana. Het winnende project in de categorie studenten is ‘IvyONe’ van Niels Wijermans. De prijs bestaat uit een geldbedrag, waarbij het Ubbo Emmius Fonds de studentenprijs financiert.

Ocean Grazer
Het winnende project in de categorie onderzoekers is de ‘Ocean Grazer’ van Wout Prins, Antonis Vakis en Bayu Jayawardhana van de Faculty of Science and Engineering. De Ocean Grazer oogst hernieuwbare energie uit zeegolven en integreert dit met een modulaire oplossing voor grootschalige opslag van elektriciteit die wordt opgewekt door windturbines en drijvende zonneparken op zee. Hierdoor kan onder alle weersomstandigheden schone energie worden geleverd. Het mechanisme is gebaseerd op de technologie van een waterkrachtcentrale, een technologie die zich al meer dan een eeuw heeft bewezen als zeer betrouwbaar en efficiënt.

IvyONe
Het winnende project in de categorie studenten is ‘IvyONe’ van Niels Wijermans, student aan de Faculty of Science and Engineering. Hij ontwikkelde een hulpmiddel waarmee patiënten niet langer met een infuuspaal door gangen hoeven te lopen, drempels over te steken en zichzelf in drukke liften te worstelen. De IvyONe Wear kan als schoudertas worden gedragen en biedt een draagcomfort en optimale flexibiliteit tijdens infuustherapie. Dit resulteert in bewegingsvrijheid voor patiënten en minder werkdruk voor het verplegend personeel.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!