Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verkiezingsprogramma SGP: schaf dubbele energiebelasting bij energieopslag af
© Elian Kars | Dreamstime.com

Verkiezingsprogramma SGP: schaf dubbele energiebelasting bij energieopslag af

De dubbele energiebelasting die nu nog geldt bij de opslag van energie moet zo snel mogelijk worden afgeschaft. Dat schrijft de SGP in haar conceptverkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Op woensdag 17 maart 2021 vinden de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen plaats. ‘Er zijn financiële prikkels nodig om vraag en aanbod van stroom op elkaar af te stemmen, opslag te stimuleren en pieken te vermijden. De dubbele energiebelasting bij opslag moet afgeschaft worden’, aldus de SGP.

Verkeersregels
​In het conceptprogramma schrijft de SGP verder dat het van belang is dat ingezet wordt op combinaties van wind- en zonne-energie ‘zodat het net efficiënter benut wordt, en op combinaties met energieopslag’. Er zijn volgens de partij verder ‘verkeersregels’ nodig om ervoor te zorgen dat zonneweiden tijdelijk afgeschakeld worden als de druk op het stroomnet te hoog wordt.

‘Het Rijk moet meer investeren in de ontwikkeling van opslag- en conversietechnieken voor omzetting van stroom in gas en warmte’, vervolgt het verkiezingsprogramma. ‘Waterstof is op langere termijn waarschijnlijk vooral beschikbaar voor hoge temperatuur industrie, zwaar transport, oude, slecht te isoleren stadswijken, en om pieken en dalen in de stroomproductie op te vangen. De overheid moet proefprojecten met onder meer elektrolyse en een waterstofmolen steunen en mee investeren in waterstofinfrastructuur voor de industrie.’

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!