Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voetbalclub in Drenthe krijgt subsidie van provincie voor plaatsen batterij
© PowerField

Voetbalclub in Drenthe krijgt subsidie van provincie voor plaatsen batterij

Voetbalvereniging Nieuw Buinen krijgt van de povincie Drenthe een subsidie van 41.400 euro voor de realisatie van een batterijopslagsysteem waarin de opgewekte energie van zonnepanelen wordt opgeslagen.

Afgelopen september werd al bekend dat voetbalvereniging Nieuw-Buinen eindelijk haar felbegeerde zonnepanelen kan aanschaffen, gaan plaatsen én aansluiten. Dit dankzij een batterij van de Nederlandse fabrikant iwell. De voetbalclub en de leverancier hebben de afgelopen periode overlegd over de financiële uitwerking van de oplossing.

Voorbeeld
Met de bijdrage van provincie Drenthe is het plaatje voor de verduurzaming van het sportpark rond. Eerder werd ook al een bijdrage toegezegd door Powerfield, dat de vereniging van technisch advies voorziet.

Gedeputeerde Stelpstra: ‘Ik ben blij voor de VV Nieuw Buinen die niet opgaf, maar doorzette in haar wens naar verduurzaming. En blij dat wij daar als provincie ons steentje aan bij kunnen dragen. De VV Nieuw Buinen was een voorbeeld van alles dat mis was met het Drenthe energienetwerk, nu is de VV een voorbeeld van innovatieve oplossingen in Drenthe.’

Aansluitproblemen
De voetbalvereniging is de eerste sportvereniging die met deze wijze van opslag van energie een oplossing heeft voor haar aansluitproblemen op het Drentse energienetwerk. Provincie Drenthe wil met het project kennis en ervaring opdoen en deze ook in vergelijkbare andere situaties toepassen.

Het energieopslagsysteem vangt de piekproductie van de zonnepanelen op en de piekvraag van de veldverlichting. Hierdoor is het mogelijk om de netaansluiting van de voetbalvereniging te verkleinen en is er voor Enexis geen reden meer om de aansluiting van de zonnepanelen te weigeren.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!