Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
InterGen krijgt toestemming om in Londen Europa’s grootste batterij te bouwen

InterGen krijgt toestemming om in Londen Europa’s grootste batterij te bouwen

Energiebedrijf InterGen heeft een bouwvergunning gekregen voor de realisatie van het grootste batterijopslagproject van Europa. De 320-megawatt-batterij kan straks 640 megawattuur stroom opslaan.

InterGen krijgt toestemming om in Londen Europa’s grootste batterij te bouwen.

2 uur lang
Het energieopslagsysteem, dat in de toekomst uitgebreid kan worden tot een capaciteit van 1,3 gigawattuur, wordt gerealiseerd bij de World London Gateway aan de Thames Estuary.

Met de bouw van de megabatterij is een investering van 200 miljoen Britse pond gemoeid. Als de batterij volledig is opgeladen, kan deze tot 300.000 huishoudens 2 uur lang van stroom voorzien. Het energieopslagsysteem zal echter vooral worden gebruikt om de bestaande elektriciteitsvoorziening te ondersteunen en te stabiliseren.

De bouw van het Gateway-project zal waarschijnlijk starten in 2022 en afgerond worden in 2024. InterGen onderzoekt ook mogelijkheden voor een ander groot batterijproject op zijn locatie in Spalding, Lincolnshire, te weten met een vermogen van 175 megawatt en een opslagcapaciteit van 350 megawattuur. Hiervoor zijn de bouwvergunningen al afgegeven.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!