Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking Shell en Kreisel Electric voor batterijen
© Alexey Novikov | Dreamstime.com

Samenwerking Shell en Kreisel Electric voor batterijen

Kreisel Electric en Shell melden een batterijoplossing te hebben ontwikkeld die de geavanceerde lithium-ionbatterijmoduletechnologie van Kreisel combineert met thermische beheervloeistof van Shell.

Het accutechnologiesysteem van Kreisel en Shell kan worden gebruikt in zowel elektrische personenauto's als commerciële voertuigen, maar ook in andere sectortoepassingen die elektrische accu's met hoge prestaties vereisen. Kreisel Electric en Shell zullen de oplossing gezamenlijk op de markt brengen.

Markus Kreisel, managing director Kreisel Electric: ‘De vloeistof van Shell is een integraal onderdeel van de batterijmodules van Kreisel Electric. Het regelt effectief de temperatuur van elke individuele batterijcel, zelfs tijdens snelladen of snelle acceleratie. Dit stabiliseert de cellen, wat op zijn beurt een superieure veiligheidsomgeving biedt. De Shell-vloeistof verbetert ook de celprestaties, wat resulteert in een hoogvermogen-gewichtsverhouding die een groter bereik oplevert en hun levensduur verlengt.’

De efficiëntie van de batterij hangt nauw samen met de energie die nodig is om de batterij op te warmen of af te koelen, zodat deze zijn optimale bedrijfstemperatuur bereikt. Met de Kreisel en Shell-oplossing wordt er minder energie besteed aan het reguleren van de batterijtemperatuur, omdat de gespecialiseerde vloeistof sterke thermische beheersingseigenschappen heeft en ook meer van het oppervlak van de batterijcellen raakt. De oplossing van Kreisel en Shell levert een verbeterde energie-efficiëntie tot 28 procent voor de accukoeling in vergelijking met conventionele zijwandkoeling zoals die vaak wordt gebruikt in de auto-industrie.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!