Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Watt4Ever wil Europees leider in hergebruik batterijen elektrische auto’s worden
© Watt4Ever

Watt4Ever wil Europees leider in hergebruik batterijen elektrische auto’s worden

Met de opkomst van de elektrische auto ontstaat geleidelijk een afvalstroom van batterijen uit voertuigen die aan het einde van hun leven zijn. Die zijn voor een belangrijk deel geschikt voor hergebruik in opslag.

Dat is een kans voor verdere verduurzaming en een veelbelovend businessmodel. Watt4Ever is een van de nieuwe spelers op deze markt, en een opvallende. De oplossing van het Belgische bedrijf beslaat de volledige waardeketen van de batterijen. De ambitie druipt er bovendien van af.

Watt4Ever werd op 22 juni 2020 opgericht. Die feestelijke gebeurtenis werd bijgezet met de officiële inhuldiging door Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit. Dat onderstreepte de hoge inzet van de start-up die zijn oorsprong heeft in Febelauto, de Belgische organisatie die de recycling van hybride en volledig elektrische voertuigen stimuleert en coördineert.

Technische knowhow
‘In België werden er vorig jaar zo’n 132.000 auto’s afgedankt. We zien het aantal hybride en elektrische auto’s toenemen’, aldus Catherine Lenaerts, managing director van Febelauto en nu ook chief executive officer van Watt4Ever. ‘Aan de andere kant is er een grote vraag naar energieopslagsystemen door organisaties die willen verduurzamen. Er schuilt een enorme toegevoegde waarde in het aan elkaar koppelen van die 2 bewegingen. Als batterijen niet meer geschikt zijn voor gebruik in een auto kunnen ze immers veelal nog 10 jaar mee in andere toepassingen. Maar om die daadwerkelijk om te vormen tot hoogwaardige energieopslagsystemen moet je heel veel technische knowhow en bedrijfsmatige slagkracht bij elkaar brengen. Dat is wat we hebben gedaan binnen Watt4Ever.’

Lees hier het volledige artikel ‘Watt4Ever wil Europees leider in hergebruik batterijen elektrische auto’s worden’ in de december 2020-editie van Smart Storage Magazine.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!